Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ενημέρωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από εκπροσώπους του ΠΣΔ

     Οι μαθητές, που κατά το τρέχον σχολικό έτος, συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" με υπεύθυνους καθηγητές τους Χρήστο Χριστοφορίδη και Αναστασία Μπάρτζη, καθώς και αρκετοί άλλοι συμμαθητές τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μία δίωρη ενημέρωση-επιμόρφωση σχετικά με τις προϋποθέσεις ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παγίδες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) και στο θέμα της διαδικτυακής φήμης, η οποία πλέον μας ακολουθεί και μας χαρακτηρίζει.



     Η ενημέρωση αυτή πραγματοποιήθηκε από τους υπεύθυνους μηχανικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για τη Θεσσαλία, κκ Αλέξανδρο Κολτσίδα και Θεόδωρο Μπρότση και συγκεκριμένα έλαβε χώρα στο Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής, στο κτίριο Δελμούζου στην παραλία Βόλου. Οι μαθητές παρακολούθησαν την ενημέρωση με πολύ ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που διεξήχθη καθόλη τη διάρκειά της, θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα και απαντώντας σε απορίες άλλων, περιγράφοντας ταυτόχρονα διάφορα γεγονότα που βίωσαν ως προσωπική εμπειρία μέσα από τη "διαδικτυακή τους δράση". 

     Οι επιμορφωτές δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο και θετικό κλίμα, κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη των παιδιών τα οποία τους άκουσαν με πολύ προσοχή και έντονο προβληματισμό να τους συμβουλεύουν να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο όπως και στην πραγματική τους ζωή, να αποφεύγουν τις "φιλίες" με όλους, να αποφεύγουν να αποδέχονται οποιαδήποτε πρόταση από αγνώστους και γενικότερα να φροντίζουν να υιοθετούν και στη "διαδικτυακή τους ζωή" μία νοοτροπία που να αρμόζει στην ηλικία τους.