Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

"καινοτομώ...αλλάζω τον τρόπο σκέψης μου, αλλάζω το μάθημα, δημιουργώ νέους μαθησιακούς πόρους..."

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Καινοτομία διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) στις 23-25 Οκτωβρίου 2015 στη Λάρισα.

Για την Ε.Ε.Π.Ε.Κ., η εκπαιδευτική καινοτομία περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής και της μάθησης (π.χ. παιδαγωγικές προσεγγίσεις, διδακτικές μεθόδους και πρακτικές, εποπτικά μέσα, διδακτικό υλικό και τρόπους αξιοποίησής του, εκπαιδευτικές δράσεις, μελέτες, έρευνες, θέματα οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης κ.ά.).

Σκοπός της επιστημονικής αυτής ένωσης είναι:
  • να δώσει κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία ανοιχτών καλών πρακτικών μέσω της θέσπισης του "βραβείου καινοτομίας" σε καθεμία από τις 3 βαθμίδες εκπαίδευσης.
  • η παροχή ετικέτας ποιότητας στις επιλεγμένες καλές πρακτικές
  • ο σχεδιασμός και η οργάνωση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • η δημιουργία και η καλλιέργεια της καινοτομικής συνείδησης στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία όλων των εκπαιδευτικών

Στην πρώτη ανοιχτή ημερίδα της Ε.Ε.Π.Ε.Κ που παραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 10-2-2015 παρουσιάστηκαν έξι παραδείγματα εκπαιδευτικής καινοτομίας σε διάφορες εκπαιδευτικές ειδικότητες και βαθμίδες.

Την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://i-participate.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου